Breuer verwacht lastige pot tegen Sparta

Michel Breuer heeft er goede hoop op dat SC Heerenveen volgend weekend in de top vijf staat. Aanstaande zondag spelen de Friezen tegen Sparta. De verdediger gaat er vooralsnog van uit dat een plaats bij de beste vijf ploegen van Nederland haalbaar is.

Op de laatste speeldag van de competitie volgend weekend speelt SC Heerenveen nog tegen Excelsior. De Friezen staan momenteel op de vijfde plaats en hebben evenveel punten dan Feyenoord. De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek heeft echter een beter doelsaldo. FC Twente vertoeft op dit moment op de vierde plaats met 58 punten en NAC staat verrassend derde (60 punten).

"Een plek buiten de top vijf zou een enorme teleurstelling zijn. We hebben fantastisch voetbal laten zien en heel lang bovenin meegedraaid. Het zou zuur zijn als het nu nog mis gaat", aldus Breuer. Toch zou het, gezien alle spanningen, nog wel eens een zware klus kunnen worden. "Zeker in deze fase is het een lastige tegenstander. Sparta heeft de punten hard nodig en zal ongetwijfeld veel strijd leveren."