Braziliaanse linksback voor Willem II

Willem II heeft een nieuwe linksback. Het is de Braziliaan Leonardo Henrique Veloso. Veloso komt van het Braziliaanse Atlético Mineiro.

Bij Mineiro was Veloso aanvoerder van het beloftenteam. Veloso tekent een contract voor de periode van tweeëneenhalf seizoen bij de Tilburgers.

Technisch directeur en interim trainer Andries Jonker: "Veloso is een talentvolle speler en bovendien linksbenig. Het heeft mijn voorkeur om met linksbenige spelers aan de linkerkant te spelen. Onze selectie kent met José Valencia en Kevin Bobson maar twee spelers die voor die posities in aanmerking komen en dat vind ik onvoldoende."

Veloso gaf een interview op de website van Willem II: "Ik ben een speler die de aanval helpt op te zetten, maar daarbij nooit mijn verdedigende taken vergeet. Ik hoop Willem II te helpen om de weg naar boven te vinden. Op termijn wil ik zelfs de UEFA Cup of zelfs de Champions League halen."

"Willem II lijkt me een mooie club en heeft een mooi stadion. De club biedt mij een grote kans en ik ben door iedereen goed ontvangen. Ook mijn nieuwe ploeggenoten lijken me erg vriendelijk. Ik heb er veel zin in," zo liet Veloso weten.

Veloso traint komende week mee met de selectie van Willem II en meldt zich op 3 januari 2008 opnieuw in Tilburg voor vertrek naar het trainingskamp in Portugal. Vanaf dan is hij ook speelgerechtigd voor de Tricolores.