Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 14

Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de veertiende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A loopt Hollandia verder uit op de concurrentie. De ploeg uit oorn won met 3-1 van Westlandia, terwijl Haaglandia niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen VVSB.Argon haakt weer voorzichtig aan na nipte 1-0 overwinning op Türkiyemspor. De enige treffer werd in de 47e minuut gescoord door Ceryl Bané.

Onderaan kan DCV zich zo zoetjesaan weer gaan voorbereiden op de eerste klasse. Al drie maanden weet de ploeg geen punt te alen en gisteren werd met 4-1 verloren van FC Omniworld.

De wedstrijden ADO'20 - DWV en AFC - VUC werden allebei afgelast.

In de Hoofdklasse B heeft UNA na gisteren de koppositie veroverd. Op het eigen kunstgrasveld waren de Veldhovenaren met 2-0 te sterk voor JVC Cuijk.

Nieuwkomer DESK uit Kaatsheuvel, dat een zeer goede start van de competitie kende en tot gisteren nog aan de leiding ging, ging op eigen veld hard onderuit met 1-4 tegen Papendrecht. Grote man bij Papendrecht was Ronald Bekema, die alle vier de treffers maakte, waarvan twee uit een strafschop.

De wedstrijd Udi '19 / Beter Bed - SV Meerssen werd afgelast.

In de Hoofdklasse C kende men gisteren "Super Sunday." De Treffers was de grote winnaar. De Groesbekers wonnen de topper tegen WKE met 1-0 en pakte daarmee de koppositie. WKE was voor de pauze de betere ploeg. Een schot van Hoogeveen van iets over de middenlijn belandde na een stuit op de lat. Een verdedigingsfout van Doek betekende de 1-0 voor De Treffers. Na rust kon WKE echter geen indruk meer maken en hing de tweede Groesbeekse treffer continu in de lucht. De ploeg kreeg daarvoor voldoende kansen, maar verzuimde de score uit te breiden.

De andere topper tussen FC Lienden en Achilles'29 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Achilles was de betere ploeg, maar de ploeg wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken.

Onderin deed WSV goede zaken door verder weg te lopen uit de degradatiezone. SVBO werd met 3-0 geklopt door onder meer twee treffers van Martijn Mulder.