[CCWS] P2P-vermogen verdubbeld

In de laatste race van de Champ Car World Series van dit seizoen, in Mexico, zullen de coureurs extra veel Power-to-Pass (P2P) kunnen gebruiken. Het systeem zal tevens twee keer zoveel kracht leveren. Als het experiment een succes wordt, zullen de veranderingen wellicht in 2008 standaard worden doorgevoerd.

De Champ Car-coureurs zullen op 11 november in totaal 75 seconden gebruik kunnen maken van het P2P-systeem. Dit was voorheen 60 seconden. Waar de Power-To-Pass eerder dit jaar nog 50 extra pk's leverde, krijgen de wagens nu 100 bonus-pk's bij het gebruik van de P2P-knop.

Tony Cotman, de raceleider van Champ Car, verklaarde dat het hier om een experiment gaat. "Uiteindelijk willen dat de Champ Cars de biggest baddest machines worden die er rondrijden.Daarom zullen we analyseren welk effect een Power-To-Pass-boost van honderd pk op de race heeft." De organisatie speelde al langer met het idee om het systeem te upgraden, maar wilde wachten tot het kampioenschap was beslist, om beïnvloeding van de titelstrijd uit te sluiten.

De Track Support Manager van motorleverancier Cosworth, Ken Deagle, denkt dat de races interessanter zullen worden door de wijziging. "Coureurs gaan zich afvragen hoeveel vermogen ze er nu precies door krijgen en wanneer ze het moeten gebruiken. Het lijkt erop dat de koplopers altijd P2P opsparen terwijl de achtervolgers het gebruiken om het gat dicht te rijden. Met vijftig extra paardekrachten zou het minder als verdediging kunnen worden gebruikt."