[Vooruitblik] Eredivisie Super Sunday

Morgen is het Super Sunday. Op deze dag staan er namelijk twee topwedstrijden op het programma. AZ neemt het in eigen huis op tegen Ajax en Feyenoord gaat op bezoek bij PSV. Hieronder een vooruitblik op deze twee duels. De reguliere vooruitblik vind je hier.

AZ - Ajax

Morgen staan AZ en Ajax tegenover elkaar. De Alkmaarders kennen een redelijke start van het seizoen. De ploeg van trainer Louis van Gaal wist tot nu toe twee wedstrijden te winnen, speelde er één gelijk en verloor er één. De selectie van trainer Henk ten Cate staat er vooralsnog beter voor. De Amsterdammers wonnen tot nu toe drie wedstrijden en speelden er één gelijk.

Vorig seizoen werd deze competitiewedstrijd op 25 februari gespeeld. Na negentig minuten stond er toen 1-1 op het scorebord. Ajax kwam in de 65e minuut op voorsprong door Kenneth Perez, die inmiddels voor PSV speelt. Tien minuten voor tijd trok Maarten Martens de stand weer gelijk. Opvallend was overigens het aantal gele kaarten, die de bezoekers van arbiter Jan Wegereef kregen. Dat waren er maar liefst zeven, waarvan twee keer geel voor Edgar Davids. De Alkmaarders incasseerden slechts één prent.

Kan Ajax de winst op Dinamo Zagreb een vervolg geven? Hoe is AZ teruggekeerd uit Portugal? Om 12:30 trappen AZ en Ajax in het DSB Stadion af voor hun 31e onderlinge confrontatie.

PSV - Feyenoord

Ook PSV en Feyenoord kruisen morgen de degens. De Eindhovense formatie begon het nieuwe seizoen goed en is terug te vinden op de derde plaats. De ploeg van trainer Ronald Koeman won tot nu toe drie wedstrijden en speelde er één gelijk. De Rotterdammers kennen een droomstart van het nieuwe seizoen, aangezien ze tot nu toe alle wedstrijden wisten te winnen. De club van trainer Bert van Marwijk mag zich daarom ook lijstaanvoerder noemen.

In het vorige seizoen stonden de twee ploegen op 17 september tegenover elkaar. PSV wist uiteindelijk de drie punten in eigen huis te houden. Jefferson Farfán opende na zeven minuten spelen de score. Op slag van rust verdubbelde Alex de voorsprong van de Eindhovense ploeg. Kort na de pauze kwam Feyenoord terug in de wedstrijd door een treffer van Jonathan de Guzman. Dit bleek achteraf de enige treffer van de Rotterdamse formatie te zijn.

Morgen zal Feyenoord er alles aan willen doen om de koppositie vast te houden, maar de verwachting is dat PSV dit niet zomaar laat gebeuren. Daarom is de kans groot dat het een aantrekkelijke wedstrijd zal worden. Deze wedstrijd wordt in het Philips-stadion gespeeld en begint om 14:30.

Submitter:  Bron: FOK!sport