Van Gelder: "Het kan nog beter"

Yuri van Gelder krijgt komende zaterdag, tijdens het WK turnen in Stuttgart, de kans om de wereldtitel opnieuw binnen te halen. De Waalwijker, die zich met de hoogste score uit zijn carrière voor de finale plaatste, presteerde dit in 2006 ook al.

De waardering, die Van Gelder van de jury kreeg, bedroeg uiteindelijk 16,600. Hiermee kwam hij op gelijke hoogte met Yibing Chen uit China, die zich tevens regerend wereldkampioen mag noemen. "Het ging goed, maar het kan nog beter", liet de Brabantse sporter in een eerste reactie.

Ook op de sprong presteerde Van Gelder volgens verwachting. De Brabander liet een score van 15,850 noteren. "Ik voel me nu een echte turner", aldus de turner. De prestaties waren voor het teamresultaat echter niet voldoende. Nederland moet namelijk bij de eerste achttien landen eindigen om actief te mogen zijn op de Olympische Spelen. Hierdoor heeft de sporter nog maar een mogelijkheid om zich te plaatsen voor dit mondiale evenement, namelijk wereldkampioen worden. "Ik moet deze vorm doortrekken naar zaterdag."