Liuzzi: "V8 niks langzamer dan V10"

Vitantonio Liuzzi kent met zijn Scuderia Toro Rosso een redelijk begin van het Formule 1 seizoen. Ondanks dat hij nog geen punten heeft, kon hij zich de afgelopen drie races wel in die strijd mengen.

Sommige teams schrijven dat aan de gelimiteerde V10-motor toe, maar daar is Liuzzi niet van overtuigd. "Het gaat goed," aldus de Italiaan. ”We hebben veel vooruitgang geboekt. Het is een leerjaar en we worden steeds beter. Ik ben erg tevreden met het team, we werken goed samen. En we zijn snel. In Melbourne hadden we punten kunnen scoren.”

In Paul Ricard mocht Liuzzi afgelopen week testen voor Red Bull Racing. “Dat was een leuke ervaring. De RB2 is een compleet andere auto. De motor is erg sterk. Iedereen verwachtte dat wij met de gelimiteerde V10 snel zouden zijn, maar de V8 is zeker sneller. Het is wel lastig de twee auto's te vergelijken, omdat ik niet met allebei in dezelfde omstandigheden heb gereden."

Volgens diverse teams heeft STR voordeel op de circuits van Monaco en Hongarije omdat dat langzame banen zijn. "Ik hoop dat het goed gaat op de langzame circuits. Maar ik snap niet waarom iedereen daarover loopt te klagen, 80% van de circuits heeft veel snelle bochten. Bovendien is de V10 in langzame bochten competitief, maar niet sneller dan een V8. Gelukkig hoef ik me nu geen zorgen te maken over mijn stoeltje," vervolgde hij. "Ik kan me nu concentreren op mijn werk. Je hebt een groep mensen voor je werken die alles voor je doet. Ik ben relaxter dan vorig jaar, toen ik met Klien van stoeltje wisselde. Ik kan me nu op mijn werk concentreren en hoef niet alleen maar bezig te zijn met het behouden van mijn plaats."