Bulls en Suns boeken ruime overwinningen

Gisteravond werden de laatste duels afgewerkt voordat het All-Star weekend begint. De Bulls boekten een eenvoudige overwinning op de 76'ers terwijl de Rockets kansloos waren tegen de Suns.

Het leek erop dat de Houston Rockets al met hun gedachten bij de All-Star 'break' zaten. De Phoenix Suns, met All-Stars Steve Nash en Shawn Marion in de gelederen, liepen al snel uit naar een grote voorsprong. Na de eerste helft was de achterstand van Houston al opgelopen tot 32 punten. Houston, dat zeven van zijn vorige acht wedstrijden won, werd helemaal zoekgespeeld en de achterstand liep zelfs op tot 47 punten in het derde kwart. Tracy McGrady en Yao Ming, de twee sterren van Houston die beiden ook zijn geselecteerd voor de All-Star game, raakten gezamenlijk slechts zes van hun 22 schotpogingen en kwamen maar tot 16 punten. Steve Nash, vorig jaar nog tot Most Valuable Player van de NBA uitgeroepen, miste slechts één van zijn schoten en noteerde 21 punten. Eindstand: 109-75.

De Chicago Bulls hadden thuis een gemakkelijke avond tegen de Philadelphia 76'ers. Philadelphia, dat speelde met hun All-Star Allen Iverson, verloor met 117-84. Het was een belangrijke overwinning voor Chicago omdat Philadelphia een directe concurrent is voor de achtste en laatste playoff plek. Op dit moment is het Philadelphia dat op de achtste plaats staat, maar Chicago volgt met slechts twee winstpartijen minder.