ABN Amro 1 wint leg 1 Volvo Ocean Race

ABN Amro 1 heeft de eerste leg van de Volvo Ocean Race gewonnen. Vanmiddag om vijf voor half drie kwam de boot als eerste van de zes nog varende boten aan in Kaapstad.

Na de afgelopen week een enorme voorsprong te hebben opgebouwd, onder andere door een nieuw snelheidsrecord neer te zetten, ging het vandaag moeizamer. Het team zag ABN Amro 2 terugkomen tot 50 zeemijl, maar de finish was te dichtbij om nog ingehaald te worden. ABN Amro 2 wordt vanavond als tweede boot in de haven van Kaapstad verwacht. Brasil 1 ligt derde met een achterstand van ongeveer 50 zeemijl op ANB Amro 2.

ABN Amro heeft de eerste leg van 6400 zeemijl, van Spanje naar Zuid-Afrika, afgelegd in 19 dagen, 24 minuten en 2 secondes. Het team had gehoopt op een sterke wind voor een mooie finishfoto, maar dat zat er niet meer in. Met geringe snelheid werd daarom de finish bereikt, al gebeurde dat uiteraard wel onder gejuich van de toeschouwers die waren komen kijken.

Skipper Mike Sanderson toonde zich tevreden met de winst: "Dit is een geweldig gevoel en het is een ongelooflijke leg geweest. Er is veel kritiek geweest op onze boten, zeker na de havenrace, maar dit bewijst dat de boten in staat zijn tot speciale prestaties. Tactisch ging alles volgens plan. We wisten dat we een risico namen door zo ver naar het westen te varen in het zuiden van de Atlatische Oceaan, maar we pakten geweldige winden tijdens het laatste deel van de leg en na wat stressvolle momenten heeft het gelukkig goed uitgepakt."


ABN Amro 1 op weg naar de finish