Ecclestone gevraagd voor rol in FIA

Max Mosley heeft namens de FIA Bernie Ecclestone gevraagd bij ze te komen werken. Ecclestone zou de belangen van de FIA in de Formule 1 moeten vertegenwoordigen.

Bernie Ecclestone is al jaren als eigenaar van de commerciële rechten van de Formule 1 één van de hoofdpersonen. Het afgelopen jaar is zijn macht deels afgebrokkeld nadat de rechter besloot dat zijn mede-eigenaren, enkele banken, meer controle mochten uitoefenen op de Formule 1. De FIA biedt Ecclestone nu een baan aan als hun vertegenwoordiger binnen de Formule 1. Daarvoor zou hij wel afstand moeten doen van zijn huidige positie.

Mosley heeft hem gevraagd als zijn rechterhand: "Hij heeft nog geen ja of nee gezegd. Ik heb duizenden dingen die me bezig houden en Bernie recruteren zou in de huidige situatie een goede manier zijn om daar mee om te gaan. Zijn rol zou zijn om aan de problemen van de Formule 1 te werken vanuit het oogpunt van onze organisatie."

Ecclestone heeft het aanbod in serieuze overweging genomen: "Ik probeer te beslissen of dit iets is wat ik moet doen, maar ik moet zeggen dat ik het voorstel van Max serieus in overweging neem. Ik denk dat de baan erg aantrekkelijk is, omdat je met alle aspecten van de Formule 1 te maken krijgt. Wel zou ik de commerciële kant van de sport achter me moeten laten."