Pistons, Sonics winnen

In een herhaling van de NBA finals van vorig jaar waren de Detroit Pistons te sterk voor LA Lakers. In eigen huis werden de Lakers met 103-81 aan de kant gezet.

Spelen de Pistons nog in nagenoeg dezelfde samenstelling als vorig seizoen, bij de Lakers is er veel veranderd. Ten opzichte van vorig seizoen zijn de Lakers O'Neal, Payton, Malone en coach Jackson kwijt. Ook misten de Lakers Kobe Bryant, die nog steeds aan de kant zit met een enkelblessure.

De Pistons hadden geen kind aan de 'nieuwe' Lakers. Aan het begin van de wedstrijd namen ze een voorsprong van 18-2, en in het derde kwart was het gat tussen beide ploegen zelfs 27 punten. Het verschil zat hem vooral in het aantal rebounds. 55 voor de Pistons tegenover 39 voor de Lakers. Met grote mannen als Ben Wallace en Rasheed Wallace (beide 15 rebounds) onder het bord kwam de winst nooit meer in gevaar.

Tayshaun Prince werd topscorer bij de Pistons met 25 punten en Rasheed Wallace maakte er 23. Bij de Lakers was Lamar Odom goed voor 17 punten en negen rebounds. Frank Hamblen, de opvolger van Rudy Tomjanovich kan zijn team nog niet aan het draaien krijgen. Van de vijf wedstrijden onder zijn leiding gingen er al vier verloren. De Lakers hebben nu nog maar twee winstpartijen voorsprong op de Minnesota Timberwolves in de strijd om de play-offs.

Kings verliezen derde keer op rij
Ondanks de terugkeer van de Kings' starters Webber en Stojakovic lukt het de Kings niet om te winnen. Uit bij de Seattle Supersonics verloren de Kings met 115-107. Voor de Sonics was het de vierde overwinning op rij.

Het werd een emotionele overwinning voor Seattle. Met nog zeven minuten te spelen in het laatste kwart kreeg Seattle-forward Danny Fortson twee technische fouten na elkaar en moest het veld verlaten. In zijn woede slingerde hij een klapstoeltje het publiek in die nog net door teamgenoot Jerome James gevangen kon worden. In de daaropvolgende minuten gebeurde er van alles. Chris Webber zette de Kings met een driepunter op een 95-90 voorsprong. Maar Antonio Daniels, die 14 van zijn 18 punten in het vierde kwart maakte, zorgde al snel voor de ommekeer. Dankzij zijn assists en driepunters konden de Sonics uitlopen naar een toch nog riante overwinning. De Kings gaven een 81-77 voorsprong weg in het laatste kwart.

Bij de Sonics was Ray Allen met 34 punten de topscorer. Bij de Kings scoorde Peja Stojakovic 28 punten en Cuttino Mobley 23. De Kings moesten center Brad Miller missen wegens een blessure.

Orlando wint makkelijk van Atlanta
Dankzij goed spel van met name Steve Francis wonnen de Orlando Magic simpel in eigen huis van de Atlanta Hawks met 101-96.

In het eerste kwart werd al een grote stap naar de overwinning gezet door de Magic, 31-15. In de rest van de wedstrijd kwamen de Magic nooit meer in gevaar. Francis scoorde 28 punten en rookie Dwight Howard maakte 15 punten en pakte 20 rebounds, een evenaring van zijn persoonlijk record. Voor de Hawks waren Antoine Walker en Tony Delk, vanaf de bank, beiden goed voor 25 punten.