Foppe de Haan teruggefloten

Alhoewel Foppe de Haan zijn draai als bondscoach van Jong Oranje net gevonden leek te hebben, moet hij zich later deze maand bij directeur Henk Kesler van de KNVB melden. Aanleiding zijn enkele kritische uitspraken van de trainer.

Foppe had zich in een interview met het dagblad De Telegraaf verbaasd over het feit dat hij bij zijn aantreden in Zeist amper aan iemand werd voorgesteld. "Niemand gaf me een inleiding, ik mocht het helemaal zelf weten". Ook vind Foppe dat er teveel afstand bestaat tussen de leidinggevenden en de uitvoerenden. Zelf voelt hij er voor om een technisch directeur aan te laten stellen.

Intussen heeft de trainer zelf al enige orde op zaken gesteld. Hij heeft bijvoorbeeld alle scouts bijeen geroepen. Deze bleken vooral actief met het geven van cursussen, waardoor scoutwerk er nogal eens bij inschoot. "Ik heb de scouts nu allemaal een paar clubs gegeven die ze moeten volgen. Als ze zelf niet kunnen, moeten ze zorgen dat ze een betrouwbaar netwerk hebben, zodat ze toch aan informatie komen. Een goede band van de KNVB met de clubs is van levensbelang. Als één van de spelers niet de juiste ontwikkeling doormaakt moet je meteen een andere kandidaat kunnen aanwijzen", aldus Foppe.

Henk Kesler wil nu eerst een 'goed gesprek' met Foppe de Haan. Hij zal hem daarin vertellen dat het aanstellen van een technisch directeur niet aan de orde is. Verder zal het gesprek in goede harmonie gaan verlopen. Foppe heeft reeds aangegeven wat stenen in de vijver te hebben willen gooien, omdat discussie in zijn ogen nuttig is.