Dekker ontevreden over proloog

Erik Dekker is niet tevreden over zijn proloog vandaag. Hij had tien seconden sneller willen zijn.

In het dagboek dat Erik Dekker op de site van sponsor Rabobank bijhoudt vertelde hij dat zijn resultaat hem is tegengevallen. Hij had gehoopt verder naar voren te kunnen eindigen. Hij is wel blij met het resultaat van ploeggenoot en kopman Levi Leipheimer, die de 13de tijd reed.

Dekker schreef: "Ik heb volledig mijn best gedaan, en gereden wat ik waard was. Maar het had wel 0:10 sneller gemogen. Het is wel zo matig dat ik me er niet meer druk over maak. Ik heb het wel vergeten. Maar het was gewoon niet echt goed. Aan de andere kant heb ik nog wel 119 renners achter mij. Maar het was niet wat ik gehoopt had."

Hij speculeert ook over het verschil tussen Ullrich en Armstrong: "Ik weet niet of het met het weer te maken had. Daar durf ik niets over te zeggen. De wind dwarrelde aan alle kanten. Ineens ging het van links naar rechts. Daar kunnen wel eens rare verschillen door komen. Het verlies van Ullrich op Armstrong zou daarvoor een verklaring kunnen zijn. Het is niet logisch dat hij heel veel verliest. Maar aan de andere kant vertrekt Armstrong maar een minuut achter hem … maar ja, de wind kan hier per seconde verschillen."