Conflict om contract Trabelsi

Hatem Trabelsi is het niet eens met de verlenging van zijn contract die volgens Ajax uitgevoerd is.

Trabelsi heeft een contract tot 2004 en rekent op een mogelijk vertrek aan het eind van dit seizoen. Ajax is er echter van overtuigd dat de Tunesiër nog twee jaar langer onder contract staat bij hen. Het conflict draait om een eenzijdige optie die Ajax in het contract heeft laten opnemen. Hierdoor zijn zij van mening dat ze Trabelsi nog twee jaar langer aan zich kunnen verbinden.

De Tunesische rechtbank trekt de rechtsgeldigheid van een dergelijke optie echter in twijfel. Trabelsi's advocaat, Bas Beenen van Advocatenkantoor Rechtstaete, erkent dat de optie er is, maar ontkent dat het contract verlengd is. "Het klopt dat die optie er is, maar die moet schriftelijk worden gelicht. Naar mijn weten is dat tot op heden niet gebeurd", aldus Beenen.

Algemeen directeur Arie van Eijden denkt hier echter heel anders over. "Onze advocaten hebben me verzekerd dat die eenzijdige optie rechtsgeldig is, de handtekening van de speler staat er ook onder." Hij sluit een mogelijk vertrek niet uit, maar de club wil dan wel geld zien voordat ze Trabelsi zullen laten gaan. Een nare bijkomstigheid bij een eventuele transfer van Trabelsi. "Mochten we er niet uitkomen in de onderhandelingen met Ajax en een eventuele nieuwe club, dan overwegen we een rechtszaak aan te spannen over de geldigheid van een eenzijdige optie. We zijn er van overtuigd dat we die winnen." Zo stelt Beenen. "Alleen denk ik niet dat de club het zover zal laten komen, omdat van een mogelijke positieve uitspraak voor Trabelsi een enorme precedentwerking uitgaat, waar de meeste voetbalclubs niet op zitten te wachten."