Valve: 50% kans Playstation 3 versie Left 4 Dead

Valve houdt niet van de Playstation 3. Baas Gabe Newell heeft dat in een aantal interviews goed laten merken, en dat was ook de reden dat de multiplayer horror shooter niet naar deze console zou komen. Ook de versie van The Orange Box viel op de Playstation 3 erg tegen omdat Valve niet de ontwikkeling van deze versie op zich wilde nemen.

Toch ziet het er nu naar uit dat de ontwikkeling van een PS3 versie van Left 4 Dead afhangt van een toss met een munt. Volgens Doug Lombardi van Valve doet de Playstation 3 het zo goed, dat ze het niet meer kunnen negeren. Of ze nou fan zijn van de Playstation 3 of niet, een platform waar miljoenen mensen op gamen moet je volgens Lombardi serieus nemen.

So whether or not you like developing for that platform, if they've got millions of people connected to that platform and buying their games you have to take it seriously.

Volgens Lombardi is de PC nog steeds het hoofd-platform en de Xbox 360 versie is makkelijk te porten. Of er een versie van Left 4 Dead voor de PS3 komt is zo'n 50%. De kans dat de game dit jaar nog zou verschijnen is 0%.