EA: Betalen voor wapens in Battlefield is niet vreemd

Eerder kwamen we met het gerucht dat je voor bepaalde wapens in de nieuwe Battlefield zou moeten gaan betalen via Xbox live. Nu heeft EA meer duidelijkheid gegeven hierover.

Tijdens verschillende promotie-programma's is het mogelijk vijf wapens te krijgen. Deze wapens zijn helemaal gratis. Mocht je deze toch mislopen, dan is het niet meer mogelijk deze wapens gratis te verkrijgen. Wat je dan kan doen is een speciale editie, de gold editie, van de game aanschaffen. Deze versie zal iets duurder zijn dan de normale. Daarnaast worden de wapens ook als download verkocht op Xbox live, en kan je op die manier dus ook de wapens in bezit krijgen.

Volgens EA is deze manier van wapens kopen helemaal niet vreemd. Volgens EA zijn de wapens goed uitgebalanceerd, en door deze wapens niet te kopen, heb je geen nadeel als je online aan het knallen bent.

quote
All weapons are balanced for gameplay. More weapons offer players more choices but do not create an advantage/disadvantage for players who do not opt to buy new items.

Aldus EA