Werk (weer) mee aan een game

Na de oproep van David Perry is het nu ook mogelijk om aan een andere game mee te werken.
Jeff Orking, in het verleden verantwoordelijk voor de AI in No-One Lives Forever 2 en F.E.A.R, heeft een project opgestart om op een nieuwe manier een Artificiële Intelligentie te maken.

Normaal gesproken wordt een AI altijd met de hand gecreëerd, maar Jeff is ervan overtuigd dat dit beter kan. Hij wil graag de acties van gamers in de AI terug zien, en niet de gedachtenspinsels van de developers.

Hij heeft nu daarom een kleine game gemaakt, met als doel deze problemen op te lossen. Het spel heet "The Restaurant Game", een game die zich in een restaurant afspeelt waar een klant bediend moet worden. Zowel de ober als de klant zijn in dit geval echte spelers, en op basis van de acties van de spelers zal een AI worden gemaakt. Hier zijn echter meer dan 1000 speelsessies voor nodig voor er een betrouwbaar resultaat uit komt. Deze AI zal gebruikt worden in een single player spel welke gepresenteerd zal worden op het Independent Game Festival 2008.

Kijk op deze site voor meer informatie, en download het spel en zie jezelf terug in een AI. Een enkele speelsessie draagt al bij aan de AI, en zal niet meer dan 10 minuten in beslag nemen.
Als je het spel speelt zal je in ieder geval een credit krijgen als Game Designer. Speel je het spel echt veel en echt goed, dan is het zelfs mogelijk om Lead Designer te worden van de nieuwe game.



The Restaurant