Atari reageert op Australische overheid

Enige dagen geleden kon je al lezen dat Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure niet in Australië verkocht mag worden omdat de game volgens het Office of Film & Literature Classification (OFLC) te veel geweld bevat.

Atari, de uitgever van het spel, heeft fel uitgehaald naar de Australische overheid door een vergelijking te maken met het verbranden van boeken en geschriften zoals dit in de middeleeuwen gebeurde. Volgens Atari promoot de game graffiti niet, maar geeft het de gamers juist de kans om de graffiti-cultuur met de bijbehorende taal, muziek en kleding te ervaren. Het gaat erom een boodschap uit te dragen met behulp van graffiti als kunstvorm.

Atari legt zich in ieder geval niet neer bij het besluit van de Australische overheid en probeert het spel alsnog in de Australische winkelschappen te krijgen.

Meer over de strijd van Atari tegen de Australische overheid met betrekking tot de game Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure kun je hier lezen. Wil je zelf ervaren waar de Australische overheid over klaagt? Dat kan, want het spel ligt sinds vandaag in de winkels voor de PC, PlayStation 2 en Xbox.