Gevluchte Britse crimineel gepakt in Amstelveen

Een van Engelands ‘most wanted’ criminelen is vanavond opgepakt op een terras in Amstelveen. De man ontsnapte in 2003 met twee andere gevangenen uit een busje waarin ze naar de rechtbank werden vervoerd. Sindsdien was de man voortvluchtig.

De 47-jarige Engelsman zat een gevangenisstraf uit voor een brute overval op een geldtransportwagen, waarvan de buit ruim een miljoen pond bedroeg. Toen hij met twee anderen onderweg was naar de rechtszaak over dit misdrijf, werd hun politiebusje overvallen. De chauffeur werd in zijn knie geschoten en een andere beveiliger in elkaar geslagen. Daarop roken de gevangenen hun kans en vluchtten zij weg.

De twee andere criminelen werden al gauw weer gevonden, maar tegen de 47-jarige Brit werd een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Enkele weken geleden pleegde deze man een winkeldiefstal aan de Koninginneweg in Amstelveen. Toen hij gepakt werd, legitimeerde hij zich met een vals paspoort. Daardoor ging de politie op onderzoek uit en kwam achteraf toch achter  zijn ware identiteit. Vervolgens kon de man vandaag dus vlotjes worden ingerekend. Groot-Brittannië heeft om uitlevering van de crimineel gevraagd.