PVV blijft de grootste

De PVV van Geert Wilders behoudt als grootste partij in de peiling van Maurice de Hond een ruime voorsprong. De PVV staat voor de derde peiling op rij op 32 zetels, gevolgd door het CDA met 28 zetels. De PVV heeft nu negen zetels in de Tweede Kamer.

Oppositiepartijen SP en VVD doen het slecht de laatste weken. Sinds begin maart is de SP gedaald van achttien naar vijftien en de VVD van achttien naar veertien. In de Kamer heeft de SP nu 25 zetels en de VVD 22.

Verder zijn de verschuivingen minimaal in de peiling van De Hond. Het CDA blijft stabiel op 28 (41 in het echt), PvdA en D66 winnen elk een zetel ten opzichte van vorige week. De PvdA staat in de peiling nu op 24 (in werkelijkheid op 33), D66 staat op achttien in de peiling, vijftien zetels meer dan het huidige aantal in de Tweede Kamer.

Het vertrouwen in de regering is weer weggezakt naar het niveau van vorig jaar september. Het steeg vorig najaar tijdens de aanpak van de kredietcrisis toen het kabinet banken redde, maar daalde de afgelopen tijd weer gestaag.


PVV voor de derde keer op rij de grootste in de peilingen  (foto: DAG)