Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 26

Dit weekend werd de 26e speelronde in de eredivisie gespeeld. Het landskampioenschap lijkt AZ nauwelijks nog te kunnen ontgaan. Het won dit weekend van NEC terwijl de naaste achtervolgers FC Twente en Ajax beide punten verspeelden.

De 'derby van het noorden' tussen sc Heerenveen en FC Groningen bleef tot de laatste seconde boeiend. Het was een harde wedstrijd, na een half uur waren er al vijf gele kaarten uitgedeeld. Twee daarvan waren voor Meerdink, waardoor Groningen met tien man verder moest. De Friezen kwamen na een uur spelen op een 1-0 voorsprong toen Grindheim scoorde. Daarna ging Heerenveen echter achteruit lopen Groningen profiteerde optimaal via Holla. FC Groningen bleef simpel overeind, zelfs nadat het door rood voor Garcia met negen man kwam te staan. Diep in blessuretijd pakte Heerenveen toch nog de zege toen Elm scoorde.

Het duel tussen AZ en NEC was een wedstrijd tussen twee ploegen die afgelopen week werden uitgeschakeld in de beker. In de eerste helft wist AZ wederom niet te imponeren, maar het kreeg wel een goede kans via Jaliens. Hij schoot van dichtbij over. In de tweede helft ging het bij de Alkmaarders beter lopen en ditmaal scoorde via een kopbal Jaliens wel. Er waren daarna nog kansen voor El Hamdaoui en Pellè, maar zij scoorden niet. NEC ging op zoek naar de gelijkmaker, Van Beukering was zelfs dicht bij de 1-1,maar stuitte op Didulica. Het bleef 1-0 voor AZ dat hierdoor voor de 24e keer op rij ongeslagen blijft in competitieverband, een evenaring van het clubrecord.

FC Twente moest vandaag winnen van PSV om in de titelrace te blijven, maar begon aarzelend. PSV was, vooral via de counter, de gevaarlijkste ploeg. Schoten van Dzsudzsák en Afellay werden met moeite gekeerd. Na rust nam PSV de regie over en kwam op een 1-0 voorsprong toen Dzsudzsák scoorde. De Eindhovenaren kregen wederom uit counters kansen maar verzuimden om de voorsprong uit te breiden. Pal voor tijd kreeg het hiervoor de rekening gepresenteerd: N'Kufo zorgde van dichtbij voor de 1-1.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. Willem II won met 0-1 van Sparta Rotterdam en De Graafschap was met 1-0 te sterk voor Heracles Almelo. Ajax kwam tegen ADO Den Haag niet verder dan 1-1 en Feyenoord was met 1-2 te sterk voor NAC Breda. Roda JC tegen FC Utrecht eindigde in 0-0 en FC Volendam won met 1-0 van Vitesse.