Man (48) ontmaagd na jackpot

Ee 48-jarige Brit heeft onlangs pas voor het eerst kennisgemaakt met de vleselijke geneugten des levens. Pas na het winnen van 8,5 miljoen pond in de lotto besloot Peter Collier zijn maagdelijkheid gedag te zeggen.

De enige vrouw die tot voor kort belangrijk was in zijn leven was zijn moeder. Samen met zijn broer Ian bleef hij tot moeders dood bij haar wonen. Omdat ze stapelgek op moeders waren, waren ze niet van plan haar in de steek te laten. Nu gaat Peter binnen zeer korte tijd in het huwelijksbootje stappen met Donna. Deze verpleegkundige heeft zijn moeder Grace tot aan haar dood verzorgd.

Moeder zorgde goed voor haar beide zoons. Elke werkdag maakte ze voor hen een lunchpakketje, en na de werkzaamheden wachtte zij hen op met een kopje thee. Hun enige pleziertje bestond uit de wekelijkse knipbeurt, waar moeder door haar zoons werd heengebracht. Af en toe lunchten ze bij de lokale grillroom, en als haar zoons op vakantie gingen, ging Grace gewoon mee.

Peter was zo geïsoleerd opgevoed, dat seks er gewoon bij inschoot. Op zijn 48ste was Peter namelijk nog steeds knaap, en zelfs nog nooit met een vrouw op stap geweest. Totdat hij door een paar omstandigheden totaal veranderde.  Vijf jaar geleden ging Graces toestand hard achteruit. Om de kosten voor de verzorging te kunnen betalen, besloten beide broers een lot te kopen.

 Op 14 februari 2004 bleek het raak. De jackpot was op hun lot gevallen. "Ik weet nog dat ik in de keuken van onze sociale huurwoning zat toen Ian de nummers bekeek, maar het drong niet tot me door." Al snel huurden ze Donna in om voor hun zieke moeder te zorgen.

"Ik vond Donna erg aardig", vertelt de verliefde Peter. "Ze liet mamma er goed uit zien en lekker ruiken, en dat vond ze heel belangrijk. Ik vond dat Donna er goed uit zag, maar ik maakte me er meer druk om dat moeder er goed uit zag voor het bezoek. Zij kwam nog steeds op de eerste plaats."

Op 6 april 2006 overleed Grace op 86-jarige leeftijd. Haar zoons en dochter waren er kapot van. Acht maanden na haar dood durfde Peter Donna, die toen nog was getrouwd met haar tweede man, mee uit te vragen. "Ik dacht: als ik haar niet vraag, zal ik het nooit weten. Ik nam haar mee naar de Chinees. Ik was bloednerveus, maar Donna is erg makkelijk in de omgang." Een maand later ontmoetten ze elkaar weer, dit maal op een hotelkamer. "Ik moest al mijn moed verzamelen, maar ik heb er van genoten. Na nog een paar afspraakjes wist ik dat Donna de ware was."

Een jaar geleden vroeg Peter Donna ten huwelijk. Gelukkig voor hem zei ze ja, waarna ze besloten op 14 juli van dit jaar te trouwen.

"Natuurlijk zijn er cynici die zeggen dat ik erin ben geluisd door een gold-digger", beaamt Peter. "Maar ik wist vanaf het begin dat het ware liefde was."

Boze tongen beweren dat Donna nu voor het geld met Peter trouwt, maar die legt ze het zwijgen op. "Ik begon gevoelens voor Peter te krijgen toen zijn moeder overleed. Ik hou van zijn gezelschap. Natuurlijk heeft hij veel geld en kunnen we in een mooi huis wonen. Maar je kunt geen vriendschap kopen."

"Het leven is kort en ik neem wat Peter me aanbiedt tot op zekere hoogte, maar ik ga hem heel gelukkig maken. Het interesseert me niet wat andere mensen denken, behalve mijn zussen, met wie ik gebrouilleerd ben. En dat maakt me erg verdrietig. Ik ben nog steeds dezelfde persoon als vroeger. Ik werk nog steeds als verpleegkundige voor zes pond per uur. Ik wil mijn financiële onafhankelijkheid behouden."

Peters broer Ian was voor de winst van de lotto al eens met een vrouw het bed ingedoken. Desondanks had hij weinig ervaring met vrouwen. Nu gaat het goed met Ian. Ook hij is nu namelijk verloofd.