Autodieven klemgereden op A6

De politie heeft vanochtend twee autodieven klemgereden op de A6 in de Flevopolder. Het tweetal, een 31-jarige Rus en een 37-jarige Litouwer, is aangehouden en zit vast. Een derde verdachte wist te ontkomen met een gestolen auto, meldt de politie vandaag.

De politie trof de mannen rond 04.00 uur met twee auto's aan op de carpoolplaats aan de Domineesweg in Urk. Toen agenten de beide auto's wilden controleren, sprongen twee mannen in een van de auto's en reden weg. De politie zette de achtervolging in, waarbij het tweetal herhaaldelijk het stopteken negeerde en met grote snelheid op de A6 richting Lelystad reed.

Tijdens de achtervolging gooiden de verdachten verschillende spullen uit de auto. Die bleken te bestaan uit professioneel inbrekersgereedschap en elektronische apparatuur die gebruikt kan worden om autobeveiligingen te saboteren. Het tweetal kon door meerdere politiewagens even later bij de Ketelbrug worden klemgereden.

Door de achtervolging kon een derde verdachte van de carpoolplaats wegrijden in een auto die eerder op de avond in Urk bleek te zijn gestolen. De wagen staat inmiddels internationaal geregistreerd, laat de politie weten. De aangehouden Rus is geen onbekende van de politie. Hij werd nog gezocht voor een geldboete van duizend euro en staat te boek als 'ongewenst vreemdeling'.