Ron Paul: De revolutie is begonnen

Tegelijkertijd met de conventie van de Republikeinse partij, werd in Minneapolis, Minnesota de 'Rally for the Republic' gehouden. Tienduizenden supporters van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul kwamen van 31 augustus tot en met gisteravond vanuit het hele land bijeen om te beginnen met wat zij zelf 'de tweede Amerikaanse Revolutie' noemen.

Voor de conventie in het Target Center waren naar eigen zeggen ruim tienduizend kaartjes verkocht. Ron Paul, die zichzelf de kampioen van de grondwet noemt, wil de Amerikaanse legermacht uit alle 130 'bezette' landen terugtrekken, roept op tot de herintroductie van de gouden standaard, afschaffing van het centrale banken-systeem en teruggave van alle constitutionele rechten aan de Amerikaanse burger.

Hoewel Paul in de voorverkiezingen enkele malen bijna 20 procent van de stemmen haalde en verreweg de meeste privédonaties kreeg, werd hij in de mainstreammedia genegeerd en geridiculiseerd. Inmiddels heeft hij zich uit de race teruggetrokken, en is met het overgebleven campagnegeld een beweging gestart: de Campaign for Liberty. Hiermee hoopt Paul vóór de presidentsverkiezingen van 2012 een revolutie te bewerkstelligen, waarmee Amerika daadwerkelijk terug zou keren naar haar constitutionele principes.

Eén van de vele Paul-support-filmpjes