'Ook op internet 2 minuten stilte'

Icoon MediaProgrammamakers en andere medewerkers van Centrum voor Politiek en Cultuur De Balie in Amsterdam roepen voor 4 mei, de dag van de Nationale Herdenking, op tot 2 minuten stilte voor gevallenen op internet.

''Internet is de plek waar het openbare leven zich voor een steeds groter deel afspeelt. We ontmoeten elkaar op het web, maken er afspraken, wisselen er informatie uit, openen er condoleanceregisters, etcetera. Het is een volwaardig onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Daar hoort ook bij dat Nederlandse websites op 4 mei deelnemen aan de dodenherdenking'', aldus De Balie donderdag.

De eigen site van De Balie  zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht nemen. FOK! is de laatste jaren al 'stil' om 20.00 uur.

Radio 2
Radio2 zendt volgende week in de uren voorafgaand aan dodenherdenking de top-100 van protestsongs uit. Luisteraars kunnen vanaf zaterdag op Radio2.nl stemmen op hun favoriete protestlied.

Voor de stemming is een basislijst opgesteld. Dit gebeurde in het Radio5-programma De Club van 100 (RVU). Bob Dylan, U2 en Boudewijn de Groot zijn enkele vanzelfsprekende waarden. Luisteraars kunnen nog volgens hen ontbrekende titels aan de lijst toevoegen.

Het programma duurt van 12.00 uur tot vrijdagavond 20.00 uur, het moment waarop 2 minuten stilte in acht wordt genomen om de oorlogsslachtoffers te herdenken.