Vermiste internetster dood gevonden

Het stoffelijk overschot van de 48-jarige Willy Wester uit Leeuwarden, de vermiste gebruikster van het internetforum Klessebessen.nl, is vanmiddag gevonden in een plantsoen naast haar woning. De politie arresteerde in deze zaak vorige week al de 66-jarige echtgenoot Uko van de vrouw.

Het is nog onbekend hoe de vrouw om het leven is gekomen. De vindplaats is vanmiddag volledig afgeschermd voor de buitenwereld.

De politie begon vorige week met een zoekactie naar Willy toen verontruste internetvriendinnen aangaven dat ze ineens verdwenen was. Haar man Uko gaf verschillende verklaringen waarom zijn vrouw was verdwenen. Zo beweerde hij onder meer dat zijn aan internetverslaafde vrouw op een voor iedereen onbekende plek aan het afkicken was. Verder interesseerde de verdwijning van zijn vrouw hem schijnbaar bitter weinig.

Zo tekende een verslaggever van De Telegraaf een dag voor Uko's arrestatie uit diens mond op: ''Ik ben niet rouwig over haar verdwijning, omdat de relatie toch al op sterven na dood was. Ja, ik ben er laconiek onder. Wat wilt u nou? Moet ik hier een potje gaan zitten janken? Sinds ze weg is huppelt ons 12-jarige zoontje fluitend door het huis. Ze is computerverslaafd, leefde achter het beeldscherm. Deed slechts af en toen een dutje op de bank. Mijn zoontje en ik moesten noodgedwongen magnetronmaaltijden eten, omdat ze niet achter die rotcomputer was weg te slaan. Nu is ze aan het afkicken op een geheim adres, dat niet te achterhalen is voor de mensen met wie ze op internet chatte. Ze is bang dat ze anders wordt gestalkt.''

Volgens internetvriendin Andrea Treffers was Uko echter ziekelijk jaloers en mocht zijn vrouw van hem alleen de deur uit om boodschappen te doen. ''Willy heeft mij uitgebreid verteld dat ze werd geslagen, dat Uko ziekelijk jaloers was en dat ze amper contacten buitenshuis mocht hebben'', zo zei ze vorige week in De Telegraaf.

Met dank aan Roel_Jewel, vosjuhhh en jeempie voor de submit.