Overvallers beroven 'verkeerde' toeristen

Icoon Domme criminelenEen groepje overvallers dacht een slag te kunnen slaan in Costa Rica. Ze meenden dat een groep met Amerikaanse bejaarden 'on tour' een makkelijk doelwit was. Daarin bleken ze zich lelijk vergist te hebben. De beroving liep voor één van hen zelfs fataal af.

Eén van de toeristen, een 70-jarige gepensioneerde militair, nam overvaller Warner Segura (20) zo hard in een houdgreep dat hij zijn sleutelbeen brak. Even daarvoor was de touringcar, waarin de toeristen zaten, aangehouden door de bandieten die gewapend waren met een mes en vuurwapens. De in de houdgreep genomen overvaller werd door de toeristen nog naar het ziekenhuis gebracht maar hij bleek bij aankomst te zijn overleden. Het Rode Kruis behandelde ook nog één van de toeristen die een paniekaanval had gekregen.

De Amerikanen die op vakantie waren met een cruiseschip, kwamen aan land in de havenstad Limon. De groep van twaalf bejaarden zou een tijdje in de omgeving rondkijken maar de touringcar kwam per ongeluk in een gevaarlijke buurt in de stad terecht.

De Costa Ricaanse autoriteiten zijn niet van plan aanklachten in te dienen tegen de toeristen die hun cruise hebben voortgezet na het incident. ''Ze hadden het recht zichzelf te verdedigen toen ze werden aangevallen'', aldus een woordvoerder van de politie. Ook vertelde hij dat de gedode overvaller een lang strafblad bezat.

Met dank aan Nood-kloon voor vertaling en de submit.