Nieuws
Meer trajectcontroles op provinciale wegen

Sinds twee maanden wordt op de provinciale weg N256 de snelheid gecontroleerd met camera's. Het percentage verkeersovertredingen is volgens BVOM hier gedaald van ruim twintig procent naar één à twee procent. Bovendien is er geen enkel ongeluk geweest sinds de camera's ingevoerd zijn. Justitie wil naar aanleiding van deze proef camera's plaatsen op vijf à tien andere plaatsen. BVOM hoopt het aantal overtredingen en verkeersongelukken hiermee te kunnen verminderen. Waar de camera's geplaatst worden is nog onbekend.
De camera's meten de gemiddelde snelheid over een langere afstand. De trajectcontrole op provinciale wegen is geavanceerder dan die op de snelwegen. Op provinciale wegen is het ook mogelijk om puntmetingen uit te voeren: het meten van de snelheid op een bepaald moment, net als flitscamera's dat doen.
Maarja, aan mij verdienen ze al 6 jaar niets meer.
Scheelt ook liters brandstof foto
Is het omdat we met statistische trucs voorgelogen worden zodat het OM het uitbreiden van de trajectcontrole kan rechtvaardigen?
Want waarom glorieus berichten over een trajectcontrole waar 0 ongelukken gebeuren? Onee, het gaat helemaal niet meer om de veiligheid; alleen nog maar om de snelheid.
Het middel is het doel geworden.
Ofzo.
Heel raar bericht dit.
Bij navraag waarom er 80 stond: wegens het milieu.
Terwijl op de binnenste baan (2 banen per rijrichting met ieder 2/3 rijstroken) 100 gereden mag worden.
Snapt iemand het nog?
ja het wordt leuk, nergens kan meer vrij worden gereden en dat terwijl de auto ons vrijheid bracht.
foto
Truth? What's so great about the truth? Try lying for a change, it's the currency of the world
Van alle auto's in Nederland voortdurend weten waar ze zich bevinden.....
Mjammie, een terroristenbestrijder likt er zijn vingers bij af en kijkt gretig naar die database. Evenals een eventueel toekomstige dictator.
En de terroristen? Die rijden uiteraard met een gestolen auto, of met valse nummerplaten.
Hoe meer snelheidscontroles, hoe beter!
foto
BTW, de absurde snelheidsbeperkingen hebben voor de rest NIETS te maken met je gedragen op de weg.
Wanneer wordt het voor jou duidelijk dat snelheid == gevaar niet klopt?
ZEKER niet op snelwegen of provinciale wegen met gescheiden rijbanen.
We kunnen dus zeker stellen dat een trajectcontrole verre van heilig is om beide gebieden. Onze politiek heeft dit alleen nog niet echt door. Het zal nog wel even duren voordat de trajectcontroles worden uitgezet op deze punten.
BRON: http://www.flitspaal.nl mailinglijst van : 28-12-2006
Gaat iemand in een 80 km zone ff snel 120 rijden, dan gaat 't weer mis en vervolgens staat de hele boel stil en allemaal met draaiende motor. Andersom ook, rijd je lekker met de stroom mee met ca. 80 km p.u. en dan zit er opeens zo'n dwaas tussen die maar 60 km p.u. rijdt, dan knalt daar vast ook weer iemand bovenop en is 't gedaan met de pret. Echte extremen moeten ze gewoon harder aanpakken.
Maar sta in die zones nou ook es, een beetje afhankelijk van de drukte, een wat ruimere marge in. Dan kunnen automobilisten weer gewoon op de weg letten in plaats van volslagen paranoia zich blind staren op de kilometerteller.
Beter opletten = minder ongelukken = betere doorstroming = beter voor het milleu...
Hoe moeilijk kan 't zijn voor die kneuzen in Den Haag...? foto
Voor alle anderen de politie kan nu weer dan wat ze horen te doen en dat is zich eigen zichtbaar opstellen naar het publiek. Aangezien dit automatisch verloopt van A tot Z houden ze meer tijd daar voor over. Maar belangrijker is dat er minder gewonden of doden vallen wat de samen leefing weer geld bespaard.
Meer ongelukken = Meer Files = Geen doorstroming = Slecht voor het milleu
De cijfers hebben het al meerdere malen uitgewezen. Filedruk omhoog, meer ongevallen. Ok, dat hebben ze dan op een stukje gewenning gegooid maar inmiddels hebben we die 80 km zone op de A13 nu al een aantal jaren en 't is er gewoon elke week prijs met een flinke schuiver en 3 rijbanen dicht.
foto
De doorstroming en het milieu zouden verbeteren bij het rijden van maximaal 80 km/u. Dit zou via trajectcontrole afgedwongen moeten worden.
Nu rijd iedereen daar maximaal 80 km/u (want anders krijg je een bon) en nu staat het vast. Maar dat komt door die 80 km/u, niet door de trajectcontrole.
Want anders zou volgens jouw bron het geen zak uitmaken als de snelheid naar 100 km/u omhoog zou gaan, maar zou alleen maar de trajectcontrole wegmoeten.
Trajectcontrole op een meerbaansweg is juist goed omdat men minder geneigt is om even snel van baan te wisselen en ergens voorbij te stuiven. Nu blijft iedereen gemiddelt even hard rijden (eventueel dichter op elkaar), dus krijg je minder snelheidsverschillen (vrachtwagen die eventjes op de linker rijbaan komt om een collega in te halen, op een 120 snelweg). Dat voorkom je
Is dit niet juist het tegenovergestelde van de vrije samenleving waar we naar streven?
Het geld dat ik moet dokken boeit mij voor de rest voor geen meter, het gaat mij om de principe.
Twee verschillende limietten op dezelfde weg (al dan niet gescheiden).
Algemene vraag hier: Heeft er iemand wel eens snelheidscontroles gezien bij gevaarlijke kruispunten of in de buurt van scholen of iets dergelijks? Juist de plekken waar veilig en voorzichtig rijden het belangrijkst zijn.
En kijk es om je heen als je in de spits zo'n stukkie rijdt. Bijna iedereen zit krampachtig naar de teller te staren i.p.v. op de weg te letten.
En dan natuurlijk wel de echte excessen die dat als een vrijbrief zien om 120 te gaan rijden keihard aanpakken.
Wat mij vooral opvalt is dat de meesten zo dicht mogelijk op de voorganger moeten (wellicht onbewust) rijden dat het normaliter al een tour wordt tijdig stil te staan als er zich iets voorvalt, laat staan als men dan ook nog panisch naar de teller zitten te staren.
Gewoon meer ruimte op de voorganger laten, bevordert tevens de doorstroming doordat er makkelijker ingevoegd kan worden.
Verder lijkt het mij een goede zaak juist op de provinciale wegen een beter controlemethode te hanteren dan hier en daar een verdwaalde flitskast of lasergunner achter de struiken. De provinciale wegen zijn doorgaans tweebaans en nog eens voorzien van diverse kruisingen en zo meer.
Als compensatie mag de snelheid op de autosnelweg van mij dan wel omhoog. Het moet volgens mij ook wel technisch mogelijk zijn een bumperkleeftrajectcontrole in te voeren. Dit lijkt mij zinniger dan naar de snelheid te kijken, want snelheid zegt op zich niet zoveel. (of je nu 160 in de spits rijdt of als er geen kip te bekennen is, is een wereld van verschil) En dan gelijk ook het onnodig links blijven hangen meepikken als je toch de boel wil controleren.
heel veel mensen gebruiken die cruisecontrol, wat het verkeer in de trajectcontrolles een stuk veiliger maakt.
mensen halen rare toeren uit in het stuk bij rotterdam. gaat vaak maar net goed, terwijl op andere drukke stukken rond amsterdam, waar geen traject controlle is, het veel veiliger is (uit eigen ervaring).
ik snap nog steeds niet waarom er s'avonds 80 gereden moet worden. het is niet veiliger, niet beter voor het milieu, en het is gewoon slaapverwekkend. of ik met 80 of 120 achter het stuur zit, is echt een verschil. als ik 120 rij ben ik super gefocused op de weg en mijn medeweggebruikers, terwijl ik dat veel minder heb (automatisch) in de 80KM zone.
Als je in Drenthe over de N33 en N34 rijdt, vraag je je af waar al die agenten zijn die die controles moeten uitvoeren.
Le-vens-gevaarlijke situaties zie je daar.
Rij je de volgende dag over de 4-baans A 28 in dezelfde richting, dan weet je het.
Wit/oranje V70's, camera-auto's en flitsers te over..
Ze controleren niet op de gevaarlijke plekken, maar op de plekken waar ze de meeste kans hebben om beet te hebben.
Wat wil je dan, dat mensen die 80 in plaats van 70 rijden, een jaar de cel in gaan en op één kam worden gescheerd met echte misdadigers? Dit is het gevaar van te ver gevoerd wetticisme.
Heeft wel geholpen daar schijnbaar...
Maar nee, hier in Nederland zetten ze een wijf als minister van verkeer en waterstaat en dan een verwijfde vent (Koos Spee) bij verkeershandhaving....
Zet daar GVD Tom Coronel eens neer of iemand.....
Ikke kan héél goed autorijden! Ikke kan makkelijk veilig 160 rijden. Inhalen kan ikke heel goed en veilig. Tuurlijk, maar wie zijn dan die onbenullen die íkke altijd van de boom moet schrapen? O ja, dat was niet ikke, maar die ander. Want een ander kan niet goed autorijden en rijdt niet veilig 160 en kan niet veilig inhalen.
Mensen, hierbij een voorstel voor een goed voornemen voor 2007. Houdt u gewoon aan de regels, die zijn er ook voor u. En dat de politie er is om de regels te handhaven, tja, dat is nu eenmaal een taak van ons. Bent u het hier niet mee eens; prima, dan handhaven we niets meer MAAR dan dan wil ik ook niet meer naar een ernstig ongeval toe. Dan wil ik ook niet meer het slechte nieuws overbrengen aan ouders/familie. Want dát hoort ook bij ons werk. En zolang dit ook ons werk is, hebben we gegronde reden om ons in te zetten voor een veiliger verkeer.
Allen een veilig 2007!
Ook zoals voorgaande reaktie bij utrecht op de a12 waar op de zelfde weg 80 mag en naast je aan de andere kant van de vangrail 100 mag kunnen ze mij dus niet uitleggen. Milieu me reet dus. Ik erger me niet zo gauw aan mensen die me inhalen met 130 of zo moet kunnen meer aan mensen die bv hun kinderen los op de achterbank hebben. Dat komt ook heel vaak voor. Of van die ff gauw ervoor mensen dat is hinderlijk maar het zal nog wel een jaar of 50 duren voordat ze dat gan aanpakken. Wat het makkelijkst is zal het eerste komen.
ik kots op deze verregaande bemoeienis van de overheid, milieu en veiligheid zijn de allergrootste drogredenen die er zijn.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
Ik word al nerveus van flitspalen bij kruispunten, vooral als de weg voor mij leeg is, ik kan dan wel langzamer gaan rijden, maar als ik TE langzaam rij dan zien de sensoren me nog niet aankomen en ben ik net te laat want dan springt hij ineens op rood, en *flits* , als ik even hard blijf rijden moet ik soms zowat een noodstop maken bij sommige kruispunten vanwege de wazige overgang van groen naar rood, soms langzaam en soms enorm snel.
Verder zit ik bij het naderen van een kruispunt bijna alleen maar te wisselen van - snelheidsmeter - stoplicht - snelheidsmeter - stoplicht, want als je op het verkeer gaat letten en je ziet te laat dat het licht verspringt, ben je de lul. foto
Hoezo, flitspalen veilig. En nee, ik ben niet de enige, ik ken er zat die hetzelfde reageren, en je ZIET mensen ook vaak zo reageren bij trajectcontroles en flitspalen.
Emile Ratelband heeft ooit eens in een gekke bui een goede opmerking gemaakt: snelheidcontroles staan er niet voor de verkeersveiligheid, staan er puur om omzet te genereren.
Als je voor de lol eens de rapporten van Verkeer en Waterstaat van waar de meeste ongelukken gebeuren met de rapporten van Justitie waar het meest geflitst wordt met elkaar gaat vergelijken, kom je tot die conclusies. Flitsservice heeft dat gedaan, ooit.
Er zijn ook al zoveel doden gevallen aan het begin en eindpunt van de wijkertunnel dat ze daar echt moeten controleren, NOT
Meneer Spee met z'n verkeersdoden, ook zoiets! De meeste verkeersslachtoffers vallen door voorrangsovertredingen en daar helpt zo'n camera niet bij.
En ja, er vallen doden door de snelheid maar daar meurt de veroorzaker 9 van de 10x daar naar de drank en dan heb ik zoiets, wat is dan de veroorzaker drank of snelheid. En helpt zo'n traject controle dan?
Plus, flitsen helpt niet! De bestuurder blijft hard rijden en de gevaarlijke situatie blijft. De bestuurder krijgt alleen na 6 weken pas een bevestiging van zijn rijgedrag.
Dus de oorzaak is NIET de snelheid.
Ring rond alkmaar staat vol flitspalen en ook niet omdat het daar wemelde van de ongelukken. Puur commercie!
90% van de flitspalen staan er voor de commercie, de overige voor de veiligheid.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken