OM verliest cassatieberoep sneeuwbalmoord

Sedar SoaresDe 30-jarige Gerald H. uit Rotterdam is door een uitspraak van de Hoge Raad definitief vrijgesproken van de 'sneeuwbalmoord' uit 2003 op de 13-jarige Sedar Soares. Vorig jaar was H. door het Gerechtshof in Den Haag al vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs na een eis van 16 jaar. Een rechtbank veroordeelde de uit Curaçao afkomstige man eerder nog tot 15 jaar gevangenisstraf.

De Hoge Raad verwierp gisteren het cassatieberoep dat het Openbaar Ministerie in de zaak had aangespannen. Justitie maakte onder meer bezwaar tegen de manier waarop het Gerechtshof het bewijsmateriaal had geselecteerd en gewaardeerd. De rechters van het hof vonden vooral de getuigenverklaringen te onbetrouwbaar om als bewijs te fungeren. Zo trokken twee ooggetuigen hun verklaringen plotseling terug.

Het OM verdacht H. ervan op 1 februari 2003 bij metrostation Slinge in Rotterdam het vuur te hebben geopend op een groepje jongeren die sneeuwballen stond te gooien vanaf het parkeerdek en daarbij vermoedelijk de auto van H. raakten. Daarbij werd Sedar dodelijk door een kogel gestroffen. Gerald H. werd in 2004 op Schiphol gearresteerd toen hij vanuit Curaçao met een partij drugs op zak arriveerde.