'Britney Spears' meest populaire zoekterm

Icoon Internet 'Britney Spears' is dit jaar de meest gezochte term bij de zoekmachine Yahoo!. Spears stond enkele maanden geleden al bovenaan het lijstje, maar is door haar scheiding met Kevin Federline, haar sekstape, haar ontblote vagina en haar omgang met Paris Hilton alleen maar verder gestegen. Het is de vijfde keer van de laatste zes jaar dat Spears bovenaan staat. Dat heeft Yahoo gemeld.

Sterren doen het goed in de zoekmachinewereld. Negen van de tien meest gezochte termen gaan over celebrities. Zo zijn ook Shakira, Paris Hilton, Lindsay Lohan en Jessica Simpson populair onder zoekmachine-gebruikers. Alleen de tweede plaats wordt niet ingenomen door een ster: dat is de term WWE. Dat is een worstelkampioenschap in de Verenigde Staten.

Qua nieuwsgebeurtenissen leverde de dood van Steve Irwin de meeste zoekopdrachten op. Dit nieuws was populairder dan de oorlog in Irak, het conflict tussen Israël en Libanon en de parlementsverkiezingen van de Verenigde Staten. De meest gezochte politici zijn George W. Bush en Arnold Schwarzenegger. Klik hier voor alle lijstjes.

Google heeft de lijstjes voor 2006 nog niet bekend gemaakt. Wel is het duidelijk dat 'Britney Spears' de afgelopen week ook bij Google de meest gezochte term was.


'Britney Spears'