Vrouw valt 10 meter in liftschacht

Icoon Ongeluk Een 44-jarige vrouw uit het Limburgse Melderslo is zondagnacht zeer ernstig gewond geraakt toen zij tien meter naar beneden viel in een liftschacht in Horst. Ze heeft botbreuken aan haar armen, benen, ribben en heup opgelopen. Inmiddels is ze naar het ziekenhuis vervoerd. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De vrouw wilde rond drie uur 's nachts met vijf andere mensen met de lift naar de tweede etage. De lift ging omhoog, maar bleef een halve meter voor de tweede etage hangen. Een van de zes vastzittende mensen kon succesvol de liftdeuren openen en eruit klimmen. Toen het slachtoffer uit de lift probeerde te klimmen, gleed zij weg en viel tien meter naar beneden in de liftschacht.

De brandweer kon de stroom van de lift halen, waarna ze de vrouw uit haar benarde positie kon bevrijden. Er was een ambulance en traumahelikopter gearriveerd om de vrouw te helpen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Daarnaast zal er een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van de lift komen.

Met dank aan Samcali voor de submit.