Posterplakkers Groep Wilders mishandeld

Icoon ShockingTwee medewerkers van de Groep Wilders zijn vrijdagavond in Den Haag mishandeld, meldde een politiewoordvoerder. De twee waren in de binnenstad verkiezingsposters van de politicus Geert Wilders aan het plakken, toen ze werden lastiggevallen door een groep van vijf of zes mannen.

Na een achtervolging mishandelden de belagers de posterplakkers op het Carnegieplein. De medewerkers hebben klappen gekregen, zei de politiewoordvoerder. "Naar omstandigheden gaat het goed met ze." De slachtoffers deden aangifte bij de politie, waarop de recherche een onderzoek begon om de identiteit van de daders te achterhalen.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag noemde het "onaanvaardbaar" wat vrijdag gebeurde. "Er moet alles op alles worden gezet om de daders te pakken te krijgen, zodat ongestoord verkiezingscampagne gevoerd kan worden", zei Deetman bij monde van zijn woordvoerder.

Geert Wilders is blij dat Deetman de zaak serieus aanpakt. "Want dit is een grof schandaal. Volgens zijn informatie waren de daders Marokkanen. Ik begrijp niet waarom niemand dat zegt. Ik hoop dat ze gepakt worden."

Wilders meldt dat de ene plakker thuis zit met een dikke knie en de ander in de maag is getrapt. Ook hun auto is beschadigd. Het plakken gaat gewoon door, meldt de politicus.