[update] Amish-meisjes begraven

Icoon BuitenlandsIn de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn vier van de vijf vermoorde Amish-meisjes begraven. De meisjes kwamen om toen een vrachtwagenchauffeur, om nog onduidelijke reden, het vuur opende in een school voor Amish-kinderen. Na zijn daad pleegde de chauffeur zelfmoord.

De Amish-gemeenschap wijst alle moderne techniek af en leeft in gesloten gemeenschappen met eigen winkels en scholen. Voor de verwerking van hun verdriet zijn de Amish teruggevallen op hun geloof en zij hebben de 32-jarige Charles Carl Roberts zijn daden reeds vergeven. De begrafenisstoet van 34 rijtuigen reed in volledig stilzwijgen onder andere langs de woning van de dader.

Het vijfde slachtoffer zal later vandaag begraven worden, aldus de opa van een van de meisjes. De politie onderzoekt momenteel nog de aanleiding van het drama.

Update 23:25
Inmiddels is bekend geworden dat een zesde slachtoffer het ziekenhuis heeft verlaten opdat zij in de haar vertouwde Amish-omgeving kan sterven. Veel besproken is de heldendaad van de 13-jarige Marian Fischer. Op het moment dat de schutter zijn wapen trok stapte zij naar voren en riep ‘Shoot me first’, in een poging om haar zusje en haar klasgenootjes te beschermen. Haar jongere zusje Barbie volgde haar voorbeeld en riep: ‘Shoot me second’. Marian heeft haar heldendaad met haar leven moeten bekopen, Barbie raakte ernstig gewond.

De schutter hield rekening met een langdurige belegering van de school. Hij droeg drie geweren, een verdovingsgeweer, twee messen en zeker 600 kogels bij zich. De schutter raakte echter in paniek op het moment dat de politie arriveerde. Hij opende daarop het vuur en schoot in executiestijl op de kinderen. De politie die direct na het horen van de schoten het schooltje binnenvielen konden het bloedbad niet meer voorkomen.

De politie heeft bekend gemaakt dat de schutter van plan was om de meisjes seksueel te misbruiken. Het geplande misbruik bleek uit het feit dat de politie onder andere plastic bandjes en glijmiddel vond. De politie vermoedt dat de oorzaak gezocht dient te worden in het verleden van de schutter. Deze bekende kort voor het drama aan zijn vrouw dat hij twintig jaar geleden twee minderjarige familieleden had misbruikt. Sinds het overlijden van zijn pasgeboren kind droomde hij steeds vaker over het misbruiken van kinderen. Hij was zelf geen Amish en had kort voor zijn actie zijn kinderen op de bus naar school gezet.