Voetbal: Uitslag Johan Cruijff Schaal

Icoon VoetbalAjax heeft de eerste prijs van het seizoen binnen, de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam Arena werd PSV met 3-1 opzij gezet.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Ryan Babel kreeg veel ruimte net buiten de zestienmeter. Hij speelde de bal door naar Gabri, die in de zestien stond. In één beweging gaf de oud-Barcelona speler de bal op Mauro Rosales die twee PSV verdedigers te snel af was.

Naarmate de eerste helft vorderde, werden de Eindhovenaren iets sterker, wat resulteerde in enkele kansjes zonder dat PSV echt gevaarlijk werd. Een kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink was het gevaarlijkste wapenfeit.

Na een half uur gespeeld te hebben kreeg Jefferson Farfan een goede kans nadat hij de bal vanaf links aangespeeld kreeg van Arouna Koné. Farfan kreeg echter geen mogelijkheid om een schot te lossen. Ook Ajax kreeg geen uitgespeelde kansen, Sneijder kreeg nog enkele vrije trappen mee maar deze verdwenen allen in de handschoenen van Oscar Moens.

De tweede helft begon met twee wijzigingen aan Amsterdamse zijde, Hedwiges Maduro en John Heitinga vervingen respectievelijk Robbert Schilder en de matig spelende George Ogararu. Net als in de eerste helft, ook in de tweede helft een zeer snelle goal. Al na drie minuten was het Phillip Cocu die de bal tegen de touwen schoot. PSV kreeg een corner aan de linkerkant van het veld, keeper Stekelenburg kon de bal na een kopbal niet wegwerken waarna de bal voor de voeten van Cocu kwam en uiteindelijk achter de doellijn belande.

PSV was in het begin van de tweede helft de betere ploeg maar ook nu kreeg het nauwelijks opgelegde kansen. Afgezien van het doelpunt kon de landskampioen weinig gevaarlijke situaties creëren. Vennegoor was nog dichtbij maar hij kon een voorzet vanaf rechts net niet aanraken. Ook Ajax werd nauwelijks gevaarlijk

In de 67e minuut bracht Ajax-coach Ten Cate Kenneth Perez in het veld, nauwelijks een minuut later was het diezelfde Perez die de Amsterdammers weer op voorsprong bracht. Jaap Stam was degene die van afstand schoot, de terugkaatsende bal kwam voor de voeten van Perez die de 2-1 liet aantekenen.

Tien minuten voor tijd besliste Sneijder het duel met een fraai schot vanaf twintig meter. PSV-goalie Moens was kansloos.