Schnappi versus Snappie

Schnappi, in Duitsland reeds een grote hit, wordt ook in Nederland uitgebracht. Het liedje over de kleine krokodil zal vanaf dinsdag in de winkels liggen. De Duitse Schnappi krijgt echter concurrentie, op dinsdag beleeft ook de Nederlandse versie 'Snappie' zijn première.

'Schnappi', al weken op de eerste plaats van de Duitse hitparade, wordt gezongen door de Keulse Joy Gruttman, die vier was toen ze het nummer opnam. Platenmaatschappij Universal Music zegt te worden overspoeld met verzoeken de single in Nederland uit te brengen. "We verwachten dat de plaat komende week hoog zal binnenkomen in de hitparade", zegt woordvoerder Ria Makker. Platenlabel Berk Music, verantwoordelijk voor de Nederlandstalige versie, wil nog niet zeggen wie deze versie heeft ingezongen. "Het enige wat ik hierover kan melden is dat het de dochter is van één van onze andere artiesten", verklapt Marc van der Staak namens het bedrijf.

Vader Abraham
Berk Music was met zijn versie in ieder geval Vader Abraham te snel af. De artiest, zelf ooit wereldberoemd geworden met zijn lied over De Smurfen, liet onlangs in het tv-programma RTL Boulevard weten met zijn eigen versie te willen komen. Platenmaatschappij Sony Music liet echter vandaag weten dat hij er toch vanaf ziet.