Zelfverbranding psychoot schokt buurt

Icoon Binnenlands nieuwsBuurtbewoners en kinderen in een Apeldoornse woonwijk zijn geschokt nadat gistermiddag in de buurt een psychisch gestoorde man zich met brandbare vloeistof overgoot en vervolgens in brand stak. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Getuigen van de gruwelijke daad zijn opgevangen door Slachtofferhulp.

De 17-jarige Rik was vanuit zijn huis met een vriend ooggetuige. De beide jongens spurtten naar buiten, na eerst de politie gealarmeerd te hebben. Inmiddels probeerde een buurvrouw de vlammen te doven met een deken. Tevergeefs. "Waarom hier?", vraagt de 17-jarige zich af. "Er lopen allemaal kleine kinderen rond. Zoiets is echt asociaal." Zijn vriend raakte door de gebeurtenis in een shock. "Het was gewoon afschuwelijk om hem te horen en het te ruiken", aldus Rik.

Een buurtbewoonster kan eveneens niet begrijpen waarom de zelfmoordenaar de kinderrijke woonwijk uitkoos voor zijn daad. Door de kerstvakantie waren er kinderen buiten aan het spelen, daarbij staan de woonhuizen vrij dicht op de straat. Meerdere mensen waren dan ook getuige van de zelfverbranding.