Ron Brandsteder helpt overvaller de cel in

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Ron BrandstederDe Utrechtse crimineel die in juli door toedoen van Ron Brandsteder door de politie kon worden opgepakt, is gisteren door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot acht maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het plegen van diefstal met geweld. Tegen de man was tien maanden celstraf geëist.

Op 13 juli was de televisiepresentator getuige van een worsteling tussen twee mannen bij een pinautomaat op de Utrechtse Biltstraat. Dit bleek uit de schriftelijke getuigeverklaring die Brandsteder tegenover de politie had afgelegd. Volgens Brandsteder "lag één van hen op de grond, terwijl de ander probeerde iets van hem af te pakken."

Brandsteder zag de agressieve dief er, na de buit te pakken hebben gekregen, samen met een vrouw op de fiets vandoor gaan. Brandsteder schakelde daarop direct de politie in, waardoor de Utrechter en zijn vriendin even later konden worden opgepakt.

De 30-jarige veroordeelde, een verslaafde met een strafblad van inmiddels 29 kantjes, stelde tijdens zijn verweer dat hij geld had uitgeleend aan het 41-jarige slachtoffer en dat terug wilde. Toen hij de man zag pinnen eiste hij daarom 'zijn' geld terug. Beide mannen kenden elkaar uit de Utrechtse verslaafdenscene. Tijdens de beroving zou hij het slachtoffer hebben gedreigd neer te steken, iets wat de dader overigens ontkende. De rechter hechtte echter meer waarde aan de getuigenissen van het slachtoffer en Brandsteder en stelde de aanklager in het gelijk.