R'dams paar vervolgd voor marteling kroost

In september moet een Rotterdams echtpaar voor de rechter verschijnen wegens het ernstig mishandelen van hun drie kleine kinderen. Dat heeft het openbaar ministerie in Rotterdam gisteren laten weten. Vader Dennis G. en zijn vrouw zouden de afgelopen drie jaar met regelmaat op weerzinwekkende wijze hun kroost hebben afgetuigd.

Zo zouden de kinderen, inmiddels drie, vijf en zeven jaar oud, door hun ouders over hun hele lichaam voortdurend zijn geschopt en met een riem zijn bewerkt. Daarnaast werden ze tegen het hoofd gestompt en geslagen, in enkele gevallen met een schoen. Verder werden ze aan hun haren getrokken en in hun vingers gebeten. Ook kregen soms dagen achtereen niets te eten en werden doodsbang gemaakt door hun vader, die als een wildeman tafels en stoelen omvertrekkend tierend door het huis rende. Ook zou hij zijn kinderen, twee jongens en een meisje, regelmatig ernstig hebben bedreigd.

Tot ongenoegen van justitie heeft de rechtercommissaris Dennis G. na enkele weken voorarrest onlangs op vrije voeten gesteld. Tot de rechtszaak in september is hij in ieder geval vrij man. De drie kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming weggehaald en elders ondergebracht.