Oude man ziet droom in vervulling gaan

Beetle vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Voor in deze kerstnacht wilden we jullie het volgende mooie nieuws niet onthouden. Afgelopen zomer werd het verhaal van een man op de website van de BBC verteld. Een unieke man. Een man die al vanaf 1938 van zijn pensioen geniet. Naar eigen zeggen is hij 132 jaar. Volgens zijn pensioenoverzicht zou hij 125 jaar zijn. Dat maakt hem 10 jaar ouder dan de wereldwijd oudst erkende persoon op aarde.

De man, Habib Miyan uit Jaipur in de staat Rajasthan in India, heeft wel 50 jaar geleden zijn gezichtsvermogen verloren, maar vertelt verder in goede gezondheid te zijn. Zijn eerste pensioen ontving hij in 1938, een schamele 1,86 Rupees. Tegenwoordig ontvangt hij maandelijks 1900 Rupees, wat gelijk staat aan ongeveer 35 Euro.

Habib Miyan was vroeger klarinetspeler in het Staatsorkest van Jaipur en volgens de annalen is hij geboren op 20 mei 1878. Hij brengt de dag door met gebeden en dromen over die ene wens. Ooit nog eens naar Mekka te gaan.

Het bovenstaande verscheen 22 mei dit jaar op de site van de BBC. Twee mannen, een manager uit een bedrijf en een taxichauffeur die beiden anoniem willen blijven, waren zo onder de indruk en bewogen door dit verhaal dat ze beiden geld op tafel legden zodat Habib, samen met twee kleinzonen, volgende week naar Mekka kan vliegen om de jaarlijkse Hajj-pelgimage te volbrengen.

Hij zal bidden voor vrede, rust, vooruitgang en harmonie in zijn moederland India. Ook zal hij bidden voor de twee genereuze geldschieters die hem dit mogelijk maakten.