Böhler en Koppe naar prinses Margarita

Britta Böhler en Victor Koppe zijn de nieuwe advocaten van prinses Margarita. De raadslieden nemen de taak van hun collega's P. Nicolaï en J. Pen over. Margarita beëindigde eerder de samenwerking met Nicolaï en Pen. Waarom wil niemand van de betrokkenen vertellen.

Koppe en Böhler verdedigden samen met hun kantoorgenoot Stijn Franken recent nog de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf. Böhler was eerder advocate van PKK-leider Öcalan en Koppe trad op als raadsman van Mullah Krekar. De twee oriënteren zich momenteel op de juridische mogelijkheden in de ruzie tussen de boze prinses, haar man De Roy van Zuydewijn en de Staat der Nederlanden en de koninklijke familie.

Republikeins Genootschap

De Telegraaf meldt vandaag dat de prinses ook met adviezen wordt bijgestaan door professor Pierre Vinken, de voorzitter van het Republikeins Genootschap. Woordvoerder Hans van den Bergh van het Republikeins Genootschap bevestigde tegenover de krant dat er contacten tussen de voorzitter en de prinses zijn.

Het Republikeins Genootschap werd in 1996 opgericht door Vinken en wil de discussie over de Nederlandse staatsvorm dusdanig beïnvloeden dat de volksgunst voor de monarchie afneemt en de republiek kan worden hersteld. Veel prominente Nederlanders zijn lid van dit Genootschap. Ook Böhler prijkt op de ledenlijst.

Eén van de prominente leden is ook SP-Kamerlid Harry van Bommel, die eerder veel Kamervragen stelde over de kwestie Margarita.