Topatleet betrapt met partij hasj [Update]

Oud (tweevoudig) wereldkampioen veldlopen en Europees recordhouder op de 3000, 5000 en 10.000 meter, Mohamed Mourhit, is in Marokko aangehouden wegens het bezit van 12 kilo hasj. De Marokkaans-Belgische atleet zit momenteel vast in een Marokkaanse cel.

Mourhit besloot een aantal jaren terug voor België uit te komen, omdat hij in Marokko en Amerika niet aan de bak kwam. De hardloper heeft de negatieve eer om als eerste atleet te boek te staan, die op EPO gebruik werd gepakt. Daarvoor zat hij een schorsing uit.

Update: Bericht onjuist

De Belgische teletekst meldt inmiddels dat het bericht niet waar is en citeert Mouhrit: "Ik heb er helemaal niets mee te maken, zeker weten. Een man had misbruik gemaakt van de wagen van mijn broer. Hij verblijft ondertussen in de cel en heeft bekend".

De advocaat van Mohamed Mourhit legt uit wat er is gebeurd: ''Het gaat om een wagen die Mohamed een jaar geleden schonk aan zijn jongere broer Hassan. Die leende het voertuig enkele weken geleden uit aan een vriend en het is die vriend die aangehouden is met 12 kilogram hasj in de koffer''.

Bron van de foute informatie was de Marokkaanse krant L'Opinion.