[WK] Uitslag Costa Rica - Brazilië

Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Costa Rica heeft zijn laatste duel in groep C met 2-5 verloren van Brazilie en is,doordat Turkije met 3-0 van China wist te winnen, uitgeschakeld.

In een zeer aantrekkelijke eerste helft kwam Brazilie al snel op 2-0. Eerst was het verdediger Marin die een voorzet van Edilson achter zijn eigen doelman werkte en vervolgens frommelde Ronaldo de bal uit een hoekschop achter Lonnis.

Brazilie, dat duidelijk de betere ploeg was, kwam nog voor rust op 3-0. Edmilson zette de aanval op,die hij vervolgens zelf met een prachtige omhaal afrondde. De ruststand werd door Wanchope bepaald op 3-1. De spits schoot de bal,na een mooie een-twee met Wright, langs Marcos.

Na rust ging het doelpuntenfestijn rustig verder. Gomez gaf Costa Rica met zijn kopdoelpunt weer hoop, want bij 3-2 zouden de Zuid-Amerikanen verder gaan. Alle hoop van de Costaricanen werd acht minuten later echter door Rivaldo en Junior teniet gedaan. Na de 5-2 volgden nog talrijke kansen, waarbij twee keer de paal en een keer de lat geraakt werd.