Vier doden door autobom in Indonesië

Bij een zware bomaanslag in het christelijke deel van Ambon zijn woensdag zeker vier mensen om het leven gekomen. Rond de 30 mensen raakten gewond. Enkele van de gewonden zijn er slecht aan toe.

De bom was geplaatst bij een karaoke bar. Het betreft ,,een bom van hoge intensiteit, niet een primitief geval'', aldus een woordvoerder. Volgens het persbureau Antara werd de bom uit een voorbij rijdende auto gegooid. De aanslag is tot op heden nog niet opgeeist. Echter, de militante moslimbeweging Laskar Jihad had opgeroepen om de vredesonderhandelingen te verstoren.

Het gaat om het ernstigste incident sinds de moslims en christenen in februari een vredesovereenkomst tekenden. De afgelopen drie jaar zijn duizenden mensen omgekomen bij aanslagen en gewelddaden over en weer.

Na de explosie trokken boze menigtes van beide zijden naar het kantoor van de gouverneur, dat in brand werd gestoken. De politie hield beide groepen van elkaar gescheiden om te verhinderen dat ze elkaar te lijf gingen. Er werden waarschuwingsschoten afgevuurd om de mensenmassa te verdrijven.