Belastinggeld naar Libanon en Colombia

EvilPlatypus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een computerstoring bij de Amerikaanse Posterijen heeft ervoor gezorgd dat duizende cheques van belastingbetalers in het Midden Oosten en Colombia zijn beland.

Een medewerker van de afdeling administratie bij het Amerikaanse bedrijf Custom Custom Metal Fab Inc. kon niet begrijpen hoe het bedrijf in gebreke kon zijn met het betalen van haar belastingen, de cheque was immers geind. Het probleem bleek te zijn dat dit was gedaan bij een bank in Libanon! Een foutje in een computer van de posterijen heeft ervoor gezord dat tussen de 1.400 en 24.000 cheques uit Colombia County die voor de belastingen waren bedoeld, zijn beland in verre oorden en al deze personen en bedrijven zijn dus in gebreke gebleven wat hun belasting betalen betreft.

De IRS heeft vijf maanden eerder dan normaal betalingsherinneringen uitgestuurd omdat ze merkten dat er wel abnormaal veel "problemen" waren.

Een woordvoerder van de USPS wijt het voorval aan een inmiddels verholpen computerstoring en herinnerd iedereen eraan dat veel mensen de cheque hebben weten te blokkeren en met een nieuwe alsnog hun belastinggeld op tijd hebben weten te betalen.