6 Kinderen uitgehongerd door ouders

Zes uitgemergelde Keniaanse kinderen, die "op orders van God" vier weken binnen zijn gehouden en in die tijd van voedsel verstoken zijn gebleven, zijn naar een kinderverblijf gebracht. Hun streng gelovige ouders zijn ingerekend.

In het weekend bestormde de politie het huis van de voormalig hoogleraar Peter Kamau Mwangi en z'n vrouw Hannah, in Ngong, in een buitenwijk van de hoofdstad Nairobi, nadat ze getipt waren door de buren. Binnen troffen ze de zes kinderen zittend op een bed, verzwakt en lusteloos van hun beproeving, kijkend naar een lokale televisiezender.

"De ouders zijn gearresteerd, maar we wachten nog op de resultaten van een psychiatrisch onderzoek voordat we verder kunnen gaan," zei een officier van het politiebureau in Ngong.

Mwangi vertelde de agenten dat hij met Kerst door God was geïnstrueerd om met zijn familie te vasten, tot verdere kennisgeving. De hele familie dronk alleen maar water, gedurdende de wekenlange vasten.
De zes kinderen, in de leeftijd van twee tot elf jaar, konden niet meer op hun uitgemergelde benen staan. Allemaal leden ze aan huidontstekingen en haaruitval. Het jongste kind woog niet veel meer dan een pasgeboren baby.