Wandel gezond, doe een 'Silly walk'!

Jippie

Een studie door Amerikaanse onderzoekers heeft uitgewezen dat het gekke loopje uit de Monty Python-schets 'The Ministry of Silly Walks' gezond is en de conditie daadwerkelijk kan verbeteren en daarmee hart- en vaatziekten kan voorkomen.

Een onderzoeksteam uit de VS heeft zijn studie gepubliceerd in het British Medical Journal. Volgens Dit onderzoek verbruikt het lichaam twee en een half keer zoveel energie voor een 'Silly walk' als voor een normale wandeling. Elf minuten per dag 'silly' wandelen zou volgens de onderzoekers de conditie kunnen verbeteren en ook hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Bij de 'silly walk' buig je door je knieën en strek je je benen ver naar voren. Ook achterwaartse stappen en bungelen met de benen bewegingen horen bij deze wandeling. 

Dit resultaat is echter alleen van toepassing op de manier van lopen die Mr. Teabag presenteert in de schets uit 1970 van Monty Python. Het loopje van zijn collega meneer Putey verbruikt amper meer energie dan een normale wandeling.

Voor het niet zo serieuze onderzoek lieten de onderzoekers in totaal 13 mannen en vrouwen lopen in de 'silly walk-stijl'– en controleerden ze onder meer de zuurstofopname.