Eettip: Bulgursalade

Redactie

We hebben weer een nieuwe rubriek bij de blog: eettips! FOK!user Isegrim maakt geregeld filmpjes van haar gerechten en zodoende zullen we die hier plaatsen. Wil jij ook bijdragen? Zet iets in de submit en we zullen het posten!

Als eerste hebben we bulgursalade. Klik op de lees meer voor het recept!

Deze salade is behoorlijk foolproof (zelfs een vriendin die een hekel heeft aan koken maakt 'm regelmatig), maar vreselijk lekker en bovendien gezond. Ook lekker als lunchsalade!

- 1 kopje bulgur (?)
- scheutje olijfolie
- 0,5 liter bouillon gemaakt van 1 groente- of kruidenbouillonblokje
- water
- 3 trostomaten
- half zakje rucola
- handvol blokjes fetakaas (die uit olie met kruiden is het lekkerst hiervoor)
- handvol olijven zonder pit, gehalveerd
- eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

Bak de bulgur op een middelhoog vuur in de olijfolie in een koekenpan goudbruin. Voeg een halve liter bouillon toe. Blijf beetje bij beetje water aan de bulgur toevoegen tot hij helemaal gaar is (proef eventueel of het al helemaal zacht is), en er geen water meer in de pan staat. De bulgur zal in volume drie a vier keer toenemen. Laat de bulgur afkoelen, zodat deze niet de feta laat smelten. Snijd tomaten, rucola en olijven, doe deze samen met de feta en de pijnboompitten in een saladeschaal. Als de bulgur genoeg is afgekoeld, kun je deze ook toevoegen, even husselen je salade is klaar! Ook lekker met bladpeterselie, andijvie of bladspinazie, naast of in plaats van de rucola.