Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het verschil tussen M en V.

Ik draag graag ribfluwelen overhemden. De meeste haal ik bij Peek en Cloppenburg. Zitten heerlijk en zien er mooi uit, ook na tig keer wassen. Onlangs werd mij gevraagd, een vaste-klantenformuliertje in te vullen. Dan kreeg ik e-mail en korting, als ik het mij goed herinner. Zo gezegd, zo gedaan. Gisteravond kreeg ik een hilarische e-mail: Geachte heer Oplopers, de actuele damesmode bij P&C bestaat uit frisse kleuren, zachte bloemenprints en lichte elegante stoffen. Met deze trends kan voor u de lente beginnen! Wij verheugen ons op uw bezoek! Uw P&C-Online redactie.
 
Ik weet het zeker: op het formuliertje had ik aangekruist dat ik een meneer ben. En dat was ook goed in het mailtje terecht gekomen. Geachte heer Oplopers. En ik hul mij nooit in damesmode. Echt nooit. Ik heb geen typisch vrouwelijke rondingen waar een zomerjurkje zo elegant om blijft hangen, en voorts moet ik het stellen met een stel ontluisterend lelijke poten:
Dus kunnen de nazaten van de heren Peek en Cloppenburg mij even laten weten, wanneer ze hun computerprogrammeur en hun marketingafdeling eens bestraffend toespreken? Ik wil aanbiedingen voor fijne overhemden, niet voor leuk gebloemde damesblouses…