België voor beginners

Redactie FOK!frontpage

Trots zijn op zaken waar we eigenlijk niet trots op mogen zijn. Daar zijn Belgen (en daar moet ik mezelf onder rekenen) zeer goed in. België is een raar landje en in één woord saai.

Meer over België in de lees verder.

We slagen erin alles moeilijk te maken terwijl alles zo gemakkelijk kan. We splitsen ons land op in drie gewesten, die elk een andere taal spreken. Deze 3 gewesten hebben elk een eigen regering, gewoon omdat het kan. En omdat dat nog niet ingewikkeld genoeg is, gaan we moeilijk doen over onze hoofdstad. Welke taal moeten ze daar dan gaan spreken? Maar voor ons, Belgen, is drie regeringen nog niet ingewikkeld genoeg. We splitsen het daarom nog eens op. Hierboven staat een kortfilm van Jérôme de Gerlache en Marcel Sel, waar alles op een ludieke manier 'iets duidelijker' uitgelegd staat.

En op de koop toe slagen de drie gewesten er nog niet in om nog maar enige consensus te bereiken. Misschien kan je nu begrijpen waarom het ons niet lijkt te lukken om een regering te vormen.

228 dagen. Dat is 62,4% van een jaar, dat zijn 5274 uren. Dit is de periode dat België zonder enige vorm van regering overleeft! En om eerlijk te zijn heb ik nog niemand horen klagen; “Wat jammer dat er nu geen regering is.”. Meer nog we zijn er zelfs trots op! Sven Grothe creëerde deze countdown naar het wereldrecord ‘zonder regering leven’. Zoals je kunt zien zitten we op 61 dagen verwijderd van het wereldrecord. Op de eerste plaats staat Irak! Hiernaar streven wij: Irak kloppen in dit wereldrecord. Een land dat zelfs oorlog nodig had om dit wereldrecord te vestigen?! Wij doen het beter, wij hebben geen oorlog nodig. Wij doen het gewoon met de naïviteit en disputen van de Belgische politici…