Goedemorgen!

Driek (DriekOplopers)

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de PVV die definitief door de mand valt.

PVV-drankorgel Brinkman heeft gesteld dat in de toekomst een hoofddoekjesverbod in het OV wat hem betreft wel bespreekbaar zou zijn. Een schandalige visie. Immers, het OV moet gewoon toegankelijk zijn voor iedereen die een kaartje heeft gekocht en zich niet misdraagt. Bovendien: ook moslims die met het OV naar en van hun werk reizen, betalen belasting, en hebben dus recht op het gebruik van de overheidsvoorzieningen, zoals het gesubsidieerde OV. Klaar.
 
Het uitsluiten mensen, puur op grond van geloofsuitingen van de toegang tot het OV geeft me een heel erg nare smaak. De PVV ontkent altijd met klem, fascistoïde opvattingen te hanteren.
Maar kan de heer Wilders mij even uitleggen wat het verschil is tussen een OV-verbod voor hoofddoekjes, en het door een van zijn rechterhanden bepleite verbod in de Tweede Wereldoorlog voor Joden om het OV te gebruiken, dat later uitmondde in het per spoor uitdelen van enkeltjes richting gaskamer?